Carrot cake

20 min + 30 min


145 kcal
10 porties

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren bloem`
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 5 dadels
  • 50 ml halfvolle melk (of sojamelk)
  • 100 gram wortelen
  • 70 gram walnoten 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180° graden. Laat de dadels even in warm water weken. 

Meng vervolgens in een grote kom de volkoren bloem, kaneel, bakpoeder en snuf zout door elkaar. 
Mix daarna de banaan, het ei, de dadels en de melk in een blender tot een glad geheel.

Voeg het mengsel uit de blender toe aan de kom met droge ingrediënten en roer tot een glad beslag. 

Rasp daarna de wortel en hak de walnoten fijn (deze laatste kan je eventueel ook via de blender doen). Voeg deze nog toe aan het beslag en roer goed.

Giet het beslag over in een met bakpapier bekleedde bakvorm en zet gedurende ongeveer 30 minuten in de oven. Smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

energie145 kcal
eiwitten5 g
koolhydraten20 g
waarvan suikers9 g
vet6 g

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.