Broccoli pastinaak soep

10 min + 20 min


93 kcal
6 porties

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 200 gram diepvries broccoli
  • 2 kleine pastinaken
  • 1l water
  • 1 bouillonblokje
  • peper & zout
  • olijfolie

Bereiding

Verhit 1 el olijfolie in een grote pot. Snipper de ajuin en fruit deze in de olijfolie.

Schil intussen de pastinaak en snijd deze grof. Voeg ze toe aan de pot, samen met de broccoli.

Laat alles een vijftal minuten stoven. Voeg vervolgens het water toe, samen met de bouillon. Kruid af met peper en zout en breng het water aan de kook.

Van zodra het water kookt, zet je de pot op een laag vuur en laat je ongeveer een twintigtal minuten koken. Wanneer alle groenten gaar zijn, kan je de soep mixen met een staafmixer.

Heerlijk als lunch.

Smakelijk.


Voedingswaarden per persoon

energie93 kcal
eiwitten3 g
koolhydraten9 g
waarvan suikers3 g
vet4 g

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.