Aardappeltortilla

20 min + 30 min


237 kcal
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 500 gram verse spinazie
  • 3 eieren
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • twee handenvol geraspte light kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen, snij deze in stukken en kook ze in een tiental minuten beetgaar. Ze mogen nog wat hard zijn.

Snij ondertussen de knoflook en de ui fijn en bak deze in een klein beetje olie. Voeg beetje per beetje de verse spinazie toe en laat deze slinken. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout.

Klop vervolgens de eieren, melk en de kaas los in een aparte kom.

Wanneer de aardappelen klaar zijn verdeel je deze over een ovenschotel en schep je er het spinazie mengsel over. Giet er daarna het eimengsel over.

Bak het geheel een dertigtal minuten af in de oven (tot de tortilla gestold is). Je kan dit serveren met een stukje vis, vlees, of vleesvervanger. Smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

energie237 kcal
eiwitten21 g
koolhydraten27 g
waarvan suikers3 g
vet13 g

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.