Vetstof

Inhoud

  • Vetstof
  • Keuken-winkeltips

Overzicht

Inleiding

Inleiding

Inleiding

Inleiding

Graanproducten

Graanproducten

Beleg

Beleg

Groenten & fruit

Groenten & fruit

Sauzen

Sauzen

Koeken

Koeken

Plantaardige producten

Plantaardige producten

Vetstof

Vetstof

Dranken

Dranken

Noten

Noten

Vlees & vis

Vlees & vis

E-book

E-book

Vegetarische vleesvervangers

Vegetarische vleesvervangers

Extra

Extra

Melkproducten

Melkproducten

Zoetstoffen

Zoetstoffen

Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie

Kant-en klare maaltijden

Kant-en klare maaltijden

Gezond weekmenu

Gezond weekmenu

Slot

Slot

How to ...

How to ...

Bonus hoofdstuk: quick & easy weekmenu

Bonus hoofdstuk: quick & easy weekmenu

The End

The End

Algemeen

Olie en vet: dat klinkt nogal … vet. En dat is vaak synoniem voor iets dat we willen vermijden. Maar, klopt dat? Moeten we dit vermijden?
Niet helemaal. Zoals vermeld in de hoofdstukken van de etiketten, heb je meerdere soorten vetten. De verzadigde vetten zijn de 'slechte' en hou je best  zo laag mogelijk. Maar, vetstof is onmisbaar in de keuken! Onthou wel: overdaad, schaadt. Dus ermee overdrijven is geen goed idee.

Vetstof

Smeerboter, bakboter, olie, vloeibare boter, vaste boter,.. er bestaan veel verschillende soorten om te smeren of te bakken. Een product dat toch dagelijks wordt gebruikt, dus het is zeker een belangrijk onderwerp om bij stil te staan.
En wat met kokosolie, de hype van de laatste jaren? Is dit zo gezond als de reputatie laat uitschijnen?

Keukentip

Mag je alle soorten olie opwarmen? Welke wel, welke niet? Dat leer je via dit filmpje:

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.