Inleiding
Graanproducten
Melkproducten
Beleg
Groenten & fruit
Koeken
Sauzen
Plantaardige producten
Vetstof
Dranken
Noten
Vlees & vis
Vegetarische vleesvervangers
Zoetstoffen
Extra
Slot
Olie en vet: dat klinkt nogal … vet. En dat is vaak synoniem voor iets dat we willen vermijden. Maar, klopt dat? Moeten we dit vermijden?
Niet helemaal. Zoals vermeld in de hoofdstukken van de etiketten, heb je meerdere soorten vetten. De verzadigde vetten zijn de 'slechte' en hou je best zo laag mogelijk. Maar, vetstof is onmisbaar in de keuken! Onthou wel: overdaad, schaadt. Dus ermee overdrijven is geen goed idee.
Smeerboter, bakboter, olie, vloeibare boter, vaste boter,.. er bestaan veel verschillende soorten om te smeren of te bakken. Een product dat toch dagelijks wordt gebruikt, dus het is zeker een belangrijk onderwerp om bij stil te staan.
En wat met kokosolie, de hype van de laatste jaren? Is dit zo gezond als de reputatie laat uitschijnen?
Mag je alle soorten olie opwarmen? Welke wel, welke niet? Dat leer je via dit filmpje: