Inleiding
Graanproducten
Melkproducten
Beleg
Groenten & fruit
Koeken
Sauzen
Plantaardige producten
Vetstof
Dranken
Noten
Vlees & vis
Vegetarische vleesvervangers
Zoetstoffen
Extra
Slot
Regelmatig vlees vervangen? Yesss, doen! Het is goed voor de gezondheid en het komt het milieu ook ten goede. Plantaardige voedingsmiddelen zoals peulvruchten (o.a. linzen, edamame,... ) brengen redding. Net als tofu (ook wel tofoe of tahoe), tempé en seitan.
Je doet er goed aan om minstens één maal per week vlees links te laten liggen en een vegetarische maaltijd te verobberen. Het is dan wel belangrijk dat je een andere eiwitbron voorziet. Welke eiwitbronnen krijgen dan de voorkeur?
Burgers, lekker!! Dat kan op basis van groenten of bonen. Tofu, weinig smaak? Gebruik dan (veel) kruiden. En nog meer tips om een vegetarische maaltijd te serveren!