Inleiding
Graanproducten
Melkproducten
Beleg
Groenten & fruit
Koeken
Sauzen
Plantaardige producten
Vetstof
Dranken
Noten
Vlees & vis
Vegetarische vleesvervangers
Zoetstoffen
Extra
Slot
Saus, één van de gemakkelijkste smaakmakers die jouw gerechten naar een niveau hoger kan tillen. Mosterd bij de prei maakt de prei helemaal af, echt waar. Of ketchup bij witte bonen in tomatensaus, of wat tomatenconcentraat bij de soep. Iedereen gebruikt wel saus, maar welke krijgt nu de voorkeur?
Herken je dit? Je wilt spaghetti eten, maar je hebt weinig zin of tijd om saus klaar te maken. Je neemt daarom enkele bokalen tomatensaus uit de winkel, wat groenten erbij en voilà, je saus is gemaakt. Maar, is dat sausje dan wel zo gezond zoals je denkt? Vaak wordt er in groentesauzen namelijk suiker toegevoegd. Neem even jouw tomatensaus of passata erbij en vergelijk mee.
Team mayonaise of team ketchup? Iedereen heeft graag een sausje bij zijn pakje friet, toch? Vaak zijn dat echter caloriebommetjes. Zijn er dan betere varianten tussen die duizenden sausjes? Neem je collectie sauzen er maar bij en laten we samen de verpakkingen bekijken.
Deze keer geen winkel- en keukentips, maar we sluiten af met de vinaigrettes. Vooral in de zomer op een salade is een vinaigrette zeker welkom, toch? Waar let je best op bij een vinaigrette?