Graanproducten

Inhoud

  • Brood
  • Pasta
  • Quinoa, couscous, ..
  • Wraps & crackers
  • Ontbijtgranen
  • Keuken- en winkeltips

Overzicht

Inleiding

Inleiding

Graanproducten

Graanproducten

Melkproducten

Melkproducten

Beleg

Beleg

Groenten & fruit

Groenten & fruit

Koeken

Koeken

Sauzen

Sauzen

Plantaardige producten

Plantaardige producten

Vetstof

Vetstof

Dranken

Dranken

Noten

Noten

Vlees & vis

Vlees & vis

Vegetarische vleesvervangers

Vegetarische vleesvervangers

Zoetstoffen

Zoetstoffen

Extra

Extra

Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie

Slot

Slot

Algemeen

Graanproducten bevatten heel wat voedingsvezels en nuttige voedingstoffen. Samen met de aardappelen vormen graanproducten een heel belangrijk deel van elke maaltijd. Deze producten bevatten koolhydraten en koolhydraten zijn de benzine voor ons lichaam. Het is dan ook heel belangrijk dat je de koolhydraten niet uit je voeding schrapt!

Ode aan brood

Het eerste onderwerp binnen het hoofdstuk van de graanproducten is brood. Brood, iedereen kent het wel, iedereen eet het wel. Velen als ontbijt, maar ook als lunch. Het is dan zeker niet onbelangrijk om te bekijken welk brood de voorkeur krijgt:


Pasta

Pasta bolognaise, pasta carbonara, pasta hier, pasta daar, pasta overal! Maar, welke pasta krijgt de voorkeur?

Variaties op aardappelen

Rijst, quinoa, couscous, ... Heerlijk ter variatie van aardappelen. Wist je dat er een verschil zit tussen de verschillende soorten rijst? Nog maar te zwijgen dat er ook meerdere soorten couscous bestaan! Neem die verpakkingen rijst, quinoa,.. maar uit je voorraadkast en vergelijk met me mee:

Alternatieven voor brood

Soms wil je wat variatie in je lunch, toch? Ben jij brood soms ook wat beu? Dan kan je gerust eens kiezen voor crackers of beschuiten! Wat krijgt de voorkeur? Zijn meergranen wraps de beste keuze? Meer hierover in het filmpje.

Ontbijtgranen

Muesli, cruesli, havermout, granola,.. zoveel verschillende soorten ontbijtgranen! Is er een verschil en wat krijgt de voorkeur? Neem maar je pak ontbijtgranen uit de kast en kijk even mee!

Wrap it up

Wat kan je allemaal doen met wraps? Wrappiza... Whuuut? Pizza van een wrap? Ja hoor! Je kan zelf een nachoschotel maken met wraps! Kijk snel naar onderstaand filmpje om meer te weten te komen!

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.