Inleiding
Graanproducten
Melkproducten
Beleg
Groenten & fruit
Koeken
Sauzen
Plantaardige producten
Vetstof
Dranken
Noten
Vlees & vis
Vegetarische vleesvervangers
Zoetstoffen
Extra
Slot
Graanproducten bevatten heel wat voedingsvezels en nuttige voedingstoffen. Samen met de aardappelen vormen graanproducten een heel belangrijk deel van elke maaltijd. Deze producten bevatten koolhydraten en koolhydraten zijn de benzine voor ons lichaam. Het is dan ook heel belangrijk dat je de koolhydraten niet uit je voeding schrapt!
Het eerste onderwerp binnen het hoofdstuk van de graanproducten is brood. Brood, iedereen kent het wel, iedereen eet het wel. Velen als ontbijt, maar ook als lunch. Het is dan zeker niet onbelangrijk om te bekijken welk brood de voorkeur krijgt:
Pasta bolognaise, pasta carbonara, pasta hier, pasta daar, pasta overal! Maar, welke pasta krijgt de voorkeur?
Rijst, quinoa, couscous, ... Heerlijk ter variatie van aardappelen. Wist je dat er een verschil zit tussen de verschillende soorten rijst? Nog maar te zwijgen dat er ook meerdere soorten couscous bestaan! Neem die verpakkingen rijst, quinoa,.. maar uit je voorraadkast en vergelijk met me mee:
Soms wil je wat variatie in je lunch, toch? Ben jij brood soms ook wat beu? Dan kan je gerust eens kiezen voor crackers of beschuiten! Wat krijgt de voorkeur? Zijn meergranen wraps de beste keuze? Meer hierover in het filmpje.
Muesli, cruesli, havermout, granola,.. zoveel verschillende soorten ontbijtgranen! Is er een verschil en wat krijgt de voorkeur? Neem maar je pak ontbijtgranen uit de kast en kijk even mee!
Wat kan je allemaal doen met wraps? Wrappiza... Whuuut? Pizza van een wrap? Ja hoor! Je kan zelf een nachoschotel maken met wraps! Kijk snel naar onderstaand filmpje om meer te weten te komen!