Beleg

Inhoud

  • Confituur
  • (Groente)spreads
  • Kaas
  • Vleesbeleg (schelletjes)
  • Saladebeleg
  • Notenpasta
  • Ander beleg
  • Keuken-en winkeltips

Overzicht

Inleiding

Inleiding

Inleiding

Inleiding

Graanproducten

Graanproducten

Beleg

Beleg

Groenten & fruit

Groenten & fruit

Sauzen

Sauzen

Koeken

Koeken

Plantaardige producten

Plantaardige producten

Vetstof

Vetstof

Dranken

Dranken

Noten

Noten

Vlees & vis

Vlees & vis

E-book

E-book

Vegetarische vleesvervangers

Vegetarische vleesvervangers

Extra

Extra

Melkproducten

Melkproducten

Zoetstoffen

Zoetstoffen

Lactose-intolerantie

Lactose-intolerantie

Kant-en klare maaltijden

Kant-en klare maaltijden

Gezond weekmenu

Gezond weekmenu

Slot

Slot

How to ...

How to ...

Bonus hoofdstuk: quick & easy weekmenu

Bonus hoofdstuk: quick & easy weekmenu

The End

The End

Algemeen

De dag starten met een lekker ontbijt. Enkele sneden volkoren brood met...? Confituur, kaas, salami, hesp, choco? Welke producten krijgen de voorkeur? Bestaat er een gezonder alternatief dan de gewone choco? En is die hummus wel zo gezond als je denkt? We weten nu al dat brood geen dikmakers is. Maar met beleg let je beter wel op.

Confituur

Confituur, lekker en zoet, je hebt er veel verschillende soorten van en het is als beleg zeer populair. Maar confituur bevat veel suiker en normaal geen vetten. Is er dan een verschil tussen de verschillende soorten confituur? Zeker! Haal die confituurpot er maar bij.

Spreads

Spreads of groentespread. Tien jaar geleden had ik er zelf nog nooit van gehoord, nu zie je en vind je ze overal! We kunnen spreken van een ware hype. De vraag is echter, is iedere groentespreads wel een echte groentespread? Hoeveel groenten zitten er echt in? Geloof me, vaak minder dan je denkt.

Kaas

Kaas, alles is lekkerder met kaas, niet? Persoonlijk vind ik het een product waar je heel veel mee kan doen. Niet enkel als beleg, maar ook in een sauzen, op een ovenschotel, verwerkt in vlees, in een salade... Welke krijgt nu de voorkeur en waar moet je op letten? Een tipje van de sluier: let vooral op het vet!
Hieronder zal je verschil zien tussen de vette en magere kaassoorten.

Vleesbeleg

Als beleg kan je ook vlees eten. In de ochtend wordt dit niet aangeraden, maar als lunch kan het eventueel wel. Er bestaan veel verschillende soorten, dus het ene is ook gezonder dan het andere. Denk maar aan kippenwit of salami. Er is een heel groot verschil tussen deze twee. Hoe groot het verschil is, zie je hieronder.

Salades

Vissalade, vleessalade, kipsalade, kip curry, eiersalade,... er bestaan heel veel varianten. Jammer genoeg bevatten deze heel veel mayonaise en zijn deze vaak niet zo gezond. Zijn er dan betere varianten? Zeker:

Notenpasta's

Chocopastaaaaa, deze wordt nu besproken! Ook andere notenpastas nemen de markt van beleg over. Meer en meer komen er verschillende notenpasta's in de rekken. Zijn deze wel allemaal zo gezond zoals wordt beweerd?

Overig beleg

We hebben ze zo goed als allemaal gehad, maar er resteren ons nog een aantal andere soorten beleg. Denk dan aan: hagelslag, peperkoek, honing, boerenpaté. Benieuwd?

Keuken-en winkeltips

Het is weer tijd voor... de keuken- en winkeltips! Je krijgt heel wat inspiratie voorgeschoteld. Een volledige slide met lekkere combinaties voor op de boterham, beschuit of wrap, ... De slide met de combinaties is ook terug te vinden in de facebookgroep.

Hey, your browser is out of date!

We've noticed you're currently using an old version of IE.
We really recommend you update your browser.