Een persoonlijk verhaal ...

Een persoonlijk verhaal ...

  • Geschreven door Sabrine Zarti
  • op

Achter de opstart van elk bedrijf schuilt vaak een persoonlijk verhaal. En dat is bij PersonalFit niet anders. In deze blogpost laten we onze founder Sabrine Zarti aan het woord. Zij vertelt haar persoonlijk verhaal. Waarom is ze PersonalFit gestart ben, waarom ze resoluut gelooft in een gezonde levensstijl en hoe ze andere vrouwen hierin wil helpen.

 

Om die waarom te begrijpen, gaan we even terug naar 2017.

Flashback

Een vriendin startte een sportlijn en vroeg mij om ‘als model’ te staan tijdens een fotoshoot. Het leek mij leuk! Ik dacht dat het een toffe ervaring kan zijn en misschien hield ik er wel een aantal enkele leuke foto’s aan over. Toen ik echter die foto’s zag, was dat enorm confronterend. In mijn hoofd... zag ik er niet zo uit.

Ik voelde ik mij niet goed, niet mooi of fit, ik voelde mij… dik.
Laat mij even verduidelijken: ik gebruik het woord dik niet graag. Niemand is dik, dik heeft voor mij een negatieve connotatie, dik is een lelijk woord. Maar ik voelde mij toen ook niet positief. Dus het woord is hier volgens mij wel van toepassing.

Flashback naar 2017
 

Ik kwam tot het besef dat ik de laatste jaren enorm worstelde met mijn lichaamsbeeld. Crashdiëten, alles ontzeggen, sporten tot ik erbij neerviel, mij schuldig voelen wanneer ik niet kon sporten, mij schuldig voelen als ik iets at dat ‘niet mocht’, dat ‘slecht’ voor mij was, … 

Ik ging online regelmatig op zoek naar informatie om gezond te leven, maar in plaats van antwoorden, vond ik nog meer vragen.  Is brood nu gezond of niet? Mag ik nu pasta eten? Vlees? Pizza bij het ontbijt dan maar? Suikers zijn de boosdoeners? Neen vetten zijn de boosdoeners? Neen koolhydraten zijn de boosdoeners? Neen… HELP!!
 

Tijd voor hulp!

Ik besloot op dat moment, op een bankje in mijn tuin, om hulp te zoeken. Iemand die mij wegwijs kon maken in hoe ik mijn lichaam kon voorzien van de juiste voedingsstoffen, die ervoor kon zorgen dat ik terug een positieve relatie met voeding had en die mij kon motiveren om een nieuwe levensstijl aan te gaan. En dat, voor de rest van mijn leven. Het hoofddoel: gezond leven, het neveneffect: afslanken.

Toen ik dit vertelde aan mijn vriendinnen verklaarden ze mij gek. “Waarom ga jij naar een diëtiste? Jij bent toch niet ‘dik’? Jij hebt dat toch niet nodig? Die zal jou niet kunnen helpen. Die zal jou bekijken alsof je gek bent. Je gaat je geld verkwisten.”. Enzovoort.
Maar ik wist: ik moest iets anders proberen. Ik wou mij goed voelen in mijn vel! Ik wou de beste versie van mezelf worden, zonder restricties, zonder calorieën tellen, zonder diëten,

Wanneer ik hier nu op terugkijk, dan moet ik moet zeggen: ‘hulp’ zoeken was één van de beste beslissing van mijn leven!

Ik leerde dat voeding niet de vijand was, dat alles kon en alles mocht en ik had vooral een motivator die met mij in gesprek ging. Die mij vertelde dat het oké was om pizza te eten, dat het oké was om boterham met choco te eten, of een koffiekoek, snoepjes, ... Dat ik mij daar niet schuldig over hoefde/hoef te voelen. Het kan allemaal, maar met mate. Ik leerde ook welke voeding voedzaam is en welke minder voedzaam. Ik leerde etiketten lezen. Enzovoort.
 

De ongezonde Sabrine
 

De focus lag niet meer op die kilo’s, al bleef dat voor mij wel heel belangrijk, maar ik focuste mij op gezond eten. En je hoort me al afkomen: de kilo’s gingen eraf. Niet vanzelf, maar wel door keuzes te maken en door bewustwording over voeding. Dat ‘droomgewicht’ waarvan ik dacht dat het niet haalbaar was, werd behaald. 

Daarbovenop voelde het niet als een dieet, het voelde als… als een levensstijl. Iets dat ik kon ‘volhouden’, voor altijd.
 

En toen... werd ik zwanger

De jaren daarna waren redelijk standvastig. Ik genoot van eten, ik had er een gezonde relatie mee, maar de focus bleef enorm op die kilo’s. Ik had zo hard gewerkt, dus er mocht geen gram bij.

Daarna werd ik zwanger en kwam ik wel te verstaan elke maand wat bij. Mentaal was dit een struggle. Ik wou de kilo’s zo laag mogelijk houden, maar snakte naar zoetigheden. Vreetbuien zijn meermaals voorgekomen (herkenbaar, iemand?)
Maar vanaf dat klein wondertje in mijn armen lag, maakte mij dat allemaal niet meer uit. Ik leerde waartoe mijn lichaam in staat was: leven maken, een bevalling doorstaan, borstvoeding, … Mijn lichaam was meer dan een strak pak dat ik wou dragen, mijn lichaam was iets wonderbaarlijks. 

Sindsdien heb ik een mindset switch. De focus op die kilo’s is veel minder, wel op het feit om mijn lichaam zo gezond mogelijk te houden. Dat hield in: voedzaam eten (in balans), voldoende bewegen en voldoende slapen.

Ik leerde de laatste jaren vooral om naar mijn lichaam te luisteren en te doen waar ik mij goed bij voelde. Soms is dat 2 x per week sporten, soms is dat 4 x per week sporten. En soms is dat een week niet sporten.
Soms is dat geen chocolade eten en soms is dat wat meer chocolade eten. En eerlijk: dit voelt aan als een bevrijding. 
 

 

PersonalFit

Daarom besloot ik om in 2020 PersonalFit te starten. Een online platform dat drukbezette vrouwen helpt naar een gezonde(re) levensstijl. Het is mijn missie (in het leven) om vrouwen te helpen naar de beste versie van zichzelf. Te motiveren naar een gezonde levensstijl die het best past. Want dat is voor iedereen uniek.

 Te inspireren met haalbare recepten en home workouts. Een gezonde levensstijl die past bij die drukke levensstijl.

 

Dus, ben jij klaar voor om gezond te leven? Om je leven niet drastisch te veranderen, maar beetje per beetje te veranderen richting die gezonde levensstijl? Dan is er geen betere dag dan vandaag!

Meer weten? Alle info vind je via deze link. Of boek een gratis coachingsessie in, dan kan ik al gepersonaliseerde tips geven. En het gesprek is volledig vrijblijvend!

Recente artikels

Lets kickstart this healthy lifestyle!

BE 0774.902.217

Alles weten over die gezonde levensstijl?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang alles wat je moet weten om gezond te leven, eten en sporten.